Öğrenciyi tanıma ve ona göre geliştirme modeli

BüyükAile
Öğrenciyi tanıma ve ona göre geliştirme modeli
BüyükAile esnek öğrenim modelini daha iyi anlayabilmek için bir iki soru ile başlamak isterim.
Çocuğunuzun ilköğretime başlar başlamaz, üniversitenin takibine entegre olmasını ister misiniz?
Kendi adınıza bir düşünün, biri size dese ki "ben sizin çocuğunuzu bir okula kaydedeceğim ve o gün itibarı ile senin çocuğunun artık, bir üniversite tarafından eğitimi ve öğretimi takip edilecek. Yetmedi, takip edilmenin sonucunda, belli peryotlarda ölçeklendirme yapılacak ve seviyesine göre uygulama yapılacak. İlgili okula da bu öğrenci için, uygulamadaki sistem sayesinde üniversite, "Şu yöntemle öğret, bu öğrencimizin özelliği budur" şeklinde uyarılarda bulunacak. Çocuğunuz öğrenmekte gecikiyorsa... Bu model ile örneğin, matematiği yapamıyor, fiziği yapamıyor, resmi yapamıyorsa ona kaabiliyeti yok demek yerine, hangi konuda kaabiliyeti olduğunu ortaya çıkartmak ve bu kaabiliyeti geliştirirken, diğer derslerde de ortalamayı yükseltecek çalışmalar önerecek. Bütün bu çalışmaların zeminini de yapacağı bu testlerle sağlayacak ve takip edecek. Evladınızın hangi öğrenme biçimi ile öğrenmesi gerektiğini size söyleyecek.

Böyle bir eğitimin içerisinde olmak isteyen var mı? Kim istemez! İşte, BüyükAile Esnek öğrenim modelinde yapılan bu aslında. Parça parça denenmiş olan yaklaşımlar, bütünleşik bir anlayış içerisinde şimdi bir bütün olarak ilk defa Sakarya Üniversitesi'nde uygulanıyor.

Aslında yapılanlar sizin de bildiğiniz, ancak entegre olarak yapılmadığı için, sorgulama imkanı bulamadığınız şeyler. Yani yabancı olduğunuz hiç bir şey yok. Şu ana kadar aktardıklarımın hiç birine yabancı değilsiniz. Mesela bu sistemde olmazsa olmaz dediğimiz test konusu, çocuğunuzun test yapılmasına yabancı değilsiniz. Bu sistemdeki en önemli farklılık, üniversite bu testleri bu kontrolü pdr uzmanları ile okulunuzda yapılmasını sağladıktan sonra,okula ve size de bilgi veriyor, yönlendiriyor olmasıdır. Bu da çocuğunuzu sizin ve öğretmenin daha iyi tanımasına, yönlenmesi gereken, gelişmesi gereken yönlerini en erken zamanda algılamanıza bir zemin oluşturmaktadır.

Yani bir iki aylık süreç içerisinde yavaş yavaş sistemi oluşturma adına çocuğun eğilimini, yönelimini, yeteneğini, odaklanmasını, ortama uyumunu hayal gücünü, öğrenim stilini, sürdürülebilirliğe uyumlu olup olmadığını, öğrenim güçlüğü içerisinde olup olmadığını ya da üstün zekaya sahip olmasını velhasıl bütün bunları bilmek zorundayız. Ve BüyükAile Esnek öğrenim metodu ile bu özelliklere göre alanlar geliştirmeye ve uygulamaya alınmaktadır.

Yazarlar
Prof.Dr. Fatih Savaşan
Prof.Dr. Firdevs Karahan
Prof. Dr. Ayşe Güler Küçükturan
Prof.Dr. Mustafa Koç
Doç.Dr. Mehmet Barış Horzum
Doç.Dr. Tuncay Ayas
Doç. Dr. Ali Haydar Şar
Doç. Dr. Süleyman Göksoy
Cevdet Tellioğlu
Kemal SARI
Şule Ay
Aslıhan Kuyumcu Vardar

WhatsApp Destek Hattı
(552) 877 0 877